Nieuws

Bericht ter aankondiging van het openbaar onderzoek en informatiesessies groen waterstofproject op Zonneberg in Zelzate

Luminus, Nippon Gases en Terranova hebben samen een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw en uitbating van een groen waterstofproject op de Zonneberg in Zelzate. Het openbaar onderzoek van deze aanvraag loopt van 20 oktober tot 18 november. Het dossier kan ingekeken worden via het omgevingsloket met OMV Referentie 2022007838.

 

De initiatiefnemers organiseren 2 digitale infosessies op dinsdag 8 en donderdag 10 november telkens van 19u tot 20u.
Geïnteresseerden kunnen inschrijven via Inschrijven infosessies Terranova Hydrogen.

 

Tijdens de infosessie wordt het project eerst toegelicht en is er aansluitend uitgebreid tijd om vragen te stellen. Vragen kunnen ook steeds gesteld worden via Marielle.VandeLanotte@luminus.be.

 

Deze samenwerking heeft als doel een innovatief en duurzaam project op te zetten om op beperkte schaal lokaal groene waterstof te produceren met de lokaal opgewekte groene stroom. Hiermee wordt de conversie van de stortplaats naar een productiecentrum voor groene energie verder gezet. De drie partners dragen elk bij vanuit hun expertise. Luminus als energieproducent, -leverancier en uitbater van windturbines, Nippon Gases als producent en leverancier van industriële gassen en Terranova als eigenaar van de terreinen en JV-partner in de uitbating van Terranova Solar, het 16.7 MW zonnepark.

Infosessie Terranova Hydrogen